Ακαδημία Ποδοσφαίρου PAO SOCCER SCHOOL ΑΛΙΜΟΥ

Η Panathinaikos Soccer Schools (PSS)  είναι ένα δίκτυο ποδοσφαιρικών ακαδημιών από όλη την Ελλάδα που λειτουργούν υπό την ομπρέλα και με την πιστοποίηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Μία από αυτές λειτουργεί στον Άλιμο , Επτανήσου 8  και Καβάφη στον Άλιμο.

                     

Σκοπός:

Η δημιουργία αθλητών που θα ανδρωθούν ποδοσφαιρικά μέσα από μία εκπαιδευτική και αγωνιστική διαδικασία πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του ψυχαγωγικού αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι»  και η προώθηση ορισμένων εξ αυτών στα τμήματα υποδομής και στις αγωνιστικές ομάδες του Παναθηναϊκού.

Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης και διαφοροποίησης, σας παρουσιάζουμε και φέτος το πρόγραμμα ποδοσφαιρικής εκμάθησης παιδιών 5 έως 15 ετών που θα βασίζεται στη τεχνική εξειδίκευση μέσω παιγνιώδους προπόνησης.

Οι προπονήσεις θα διεξάγονται σε ομάδες των 16 ατόμων στις μικρές ηλικίες και σε ομάδες 10-12 ατόμων στις μεγαλύτερες. Σε κάθε τμήμα, οι αθλούμενοι θα έχουν από μία μπάλα ο καθένας και όλη η προπονητική μονάδα θα στοχεύει στην τεχνική εξειδίκευση μέσω του παιχνιδιού.

Όλοι οι προπονητές είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και τα βιογραφικά τους θα βρίσκονται στη διάθεσή σας.
Όλοι οι αθλητές είναι ασφαλισμένοι μέσω της PSS (Panathinaikos Soccer Schools) αλλά και μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία έχει ασφαλίσει το αθλητικό κέντρο.

Η νέα φιλοσοφία βασίζεται πάνω στο ότι τα παιδιά θα πρέπει να εξειδικεύονται τεχνικά μέσω παιχνιδιού και όχι μέσω στεγνών, αυτοματοποιημένων κινήσεων. Γι΄ αυτό το λόγο, οι νέοι προπονητές – καθηγητές Φυσικής Αγωγής, θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν συγκεκριμένα ασκησιολόγια πάνω σε αυτό το στυλ προπόνησης.

Για κάθε χρονική περίοδο, θα σας παρουσιάζεται η θεματική ενότητα προπόνησης με τον επιδιωκόμενο στόχο στο τέλος αυτής, καθώς και Τεστ Δεξιοτήτων στο τέλος κάθε διμήνου.

Στον αγωνιστικό τομέα, όλα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε αγωνιστικά τμήματα και όλα θα έχουν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής, ανεξαρτήτου αποτελέσματος

 

Στόχος μας φέτος είναι:

 • Όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν την προπόνηση χωρίς δεσμεύσεις και στερεότυπα.
 • Όλα τα παιδιά να έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους αγώνες, μέσω των ολιγομελών τμημάτων.
 • Καθιέρωση συγκεκριμένης ώρας κάθε εβδομάδα κατά την οποία οι γονείς θα μπορούν να συναντούν τον προπονητή.
 • Καθιέρωση Τεστ Δεξιοτήτων σε προκαθορισμένα χρονικά σημεία.
 • Συμμετοχή σε Τουρνουά χωρίς την πίεση του πρωταθλητισμού.
 • Δημιουργία καλοκαιρινού Camp.

Η Ακαδημία μας  είναι η μόνη στην Ελλάδα όπου κάθε αθλητής δύναται να έχει από μία μπάλα, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί συγκεκριμένη ώρα κάθε εβδομάδα όπου οι προπονητές θα δέχονται τους γονείς υποχρεωτικά.

 

Παροχές στα μέλη:

 • Aσφαλιστική κάλυψη αθλητών. Όλοι οι αθλητές είναι ασφαλισμένοι μέσω της PSS (Panathinaikos Soccer Schools) αλλά και μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής η οποία έχει ασφαλίσει το αθλητικό κέντρο.
 • Oδοντιατρική κάλυψη αθλητών.
 • Σετ προπόνησης.
 • Ειδικές Τιμές για την χρήση των υπόλοιπων εγκαταστάσεων /υπηρεσιών του Αθλητικού κέντρου
 • SUMMER CAMP  στις εγκαταστάσεις του αθλητικού μας κέντρου.
 • Επισκέψεις και ξεναγήσεις ακαδημιών PSS στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας.
 • Επισκέψεις στο ΟΑΚΑ και παρακολούθηση των αγώνων του Παναθηναϊκού (300 αθλητές σε κάθε αγώνα)

 

 

Εγγραφές:

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα δεχόμαστε νέα μέλη καθ’ όλη την διάρκεια της 9μηνης περιόδου (Σεπτέμβριος – Μάιος).

Για την εγγραφή χρειάζονται  :

1.Συμπληρωμένη αίτηση της ακαδημίας

2.Πιστοποιητικό γεννήσεως

3.Ιατρική βεβαίωση για την καλή υγεία του αθλητή.

Με την εγγραφή του αθλούμενου, δίδονται όλες οι παροχές της PSS οι οποίες αναφέρονται στο αντίστοιχο ειδικό έντυπο της εταιρίας.

Για τη χρονιά 2015- 2016,  η μηνιαία βασική συνδρομή για τα παιδιά θα είναι  €45.

Ελεγκτικός Μηχανισμός:

 • Μηνιαίες επισκέψεις στα αθλητικά κέντρα από επιθεωρητές του PSS που ελέγχουν την ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων, το προπονητικό πρόγραμμα, την τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας και αξιολόγηση των αθλητών που ξεχωρίζουν.
 • Τριμηνιαίες επισκέψεις από τον Αθλητικό Διευθυντή του PSS ο οποίος αξιολογεί την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών και τους κατηγοριοποιεί σε σχέση με τους υπόλοιπους αθλητές των ακαδημιών.
 • Ετήσια επίσκεψη από τον πρόεδρο και προϊστάμενο του τμήματος σκάουτινγκ της PSS για ενίσχυση των δημόσιων σχέσεων των συνεργαζόμενων ακαδημιών και τελική επιλογή αθλητών που δύνανται να δοκιμαστούν από τον Παναθηναϊκό.
 • Επισκέψεις διοικητικών στελεχών της PSS σε κοινωνικές εκδηλώσεις των ακαδημιών.

Ο υπεύθυνος, το προσωπικό και οι προπονητές της Ακαδημίας είναι στην διάθεση σας, καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Χριστόφορος  Πέτρου      Διευθυντής PSS ΑΛΙΜΟΥ /Υπεύθυνος Λειτουργίας

Θανάσης  Κοσμάς        Καθηγητής Φυσ.Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου

Νίκος  Σταματόγλου    Καθηγητής Φυσ.Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου

Μάριος Μαυραντώνης Καθηγητής Φυσ.Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου

Γιάννης Παλιογιάννης Καθηγητής Φυσ.Αγωγής, Προπονητής Ποδοσφαίρου

Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου με την πιστοποίηση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ